Aanmelden/inloggen

Registrieren/Einloggen

Aqua Pilates (niet beschikbaar)

lachende vrouw in zwembad

Aqua Pilates is een Body en Mind activiteit. Bij deze activiteit gaat het altijd om een combinatie van zowel lichamelijke processen als geestelijke verrijking.

De principes van Aqua Pilates zijn:

  • concentratie
  • beheersing
  • centrum
  • voortdurend alert zijn en elke beweging controleren


Beheersing
De bedoeling bij Aqua Pilates is om een serie vloeiende en ontspannen bewegingen te verkrijgen door beheersing van de spierbewegingen. Juist het water met een constante temperatuur van 29/30º C is hierbij een uitstekend hulpmiddel. Visualisatie is een goede ondersteuning.

Kracht centrum
Bij Pilates spreken we van een “kracht centrum”. De bron van alle kracht en beweging die in het centrum van het lichaam ligt. In dit centrum, 5 cm onder de navel, hebben we een groot aantal spieren zoals de lumbale spieren, de spieren van de buik, heupen en de billen. Ze beschermen de organen maar hebben vooral een ondersteunende en beschermende functie van de lumbale wervelkolom. De energie en controle begint voor alle oefeningen in het centrum, de kern, en stroomt van daaruit naar de ledematen. Bij traditionele trainingsvormen is de aandacht meer gericht op de spieractiviteit van de ledematen zelf. Door te centreren kan er gerekt en gestrekt worden zonder risico’s op een blessure van de wervelkolom.

De Aqua Pilates lessen zijn perfect voor iedereen die op zijn eigen tempo, maar toch in groepsverband, spierversterkende en houding verbeterende oefeningen wilt doen in het water. Iedereen kan aan deze les meedoen. Door het water worden de spieren en gewrichten minder belast. Gezellig in groepsverband sporten.
Tijdens een Aqua Pilates les trainen we alle grote spiergroepen met of zonder hulpmiddelen. Voor degene die lichamelijk klachten hebben, kunnen de oefeningen worden aangepast als dat nodig is.
                                                                                                                                                                                                                                                 

Zie ook ''Tarieven'' Zie ook ''Openingstijden''