• 077-7470005

Aanmelden/inloggen

Registrieren/Einloggen

ABC zwemlessen

lachende meisjes in zwembad
Kinderen willen graag leren zwemmen, op een leuke en speelse manier.

Bij Rodan Zwemschool gaan plezier en leren hand in hand!


Inschrijven voor zwemles?

Rodan Zwemschool, de leukste zwemschool van Limburg!

Informatie ABC zwemlessen

De eerste reeks zwemlessen

Bij het zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot, op de kant en naar de bodem gaan.

Zwemveiligheid

Bij het zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde. Sinds oktober 1998 gaat iedereen die leert zwemmen in opleiding voor het zwem-ABC. Wie alle drie diploma’s (A, B en C) bezit krijgt het predikaat ''zwemveilig''. Het zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en biedt alle vaardigheden die iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.

Algemene informatie

Is het niet leuk als je de vorderingen van je kind via internet kan volgen? Dat kan met MijnZwemscore™.

Je kunt samen met je kind de vorderingen volgen via een persoonlijke pagina. Grappige smileys laten zien hoe ver je kind is gevorderd. Het stimuleert ook het zwemmen, want je kind wil natuurlijk van een sombere smiley een lachende smiley maken. Iedere keer als je kind vorderingen maakt wijzigen de smileys. En als alle smileys lachen, dan mag je kind of naar de volgende groep of diploma zwemmen. Dat is natuurlijk afhankelijk van het niveau waarin je kind zit. En daar hoort natuurlijk een leuk muziekje bij en gekleurde ballonnen. Laat je kind verrassen!

Maar, je kan meer met MijnZwemscore!

  • Leerdoelen bekijken en lezen wat deze inhoud
  • Zelf lessen afmelden en inhaallessen inplannen
  • De aan- en afwezigheid van je kind bekijken
  • Mutaties doorgeven, waaronder het wijzigen van het e-mailadres en de adresgegevens
  • De persoonlijke pagina uitprinten om bijv. aan oma en opa te laten zien
  • Een foto van je kind op de persoonlijke pagina plaatsen
  • Zelf de gewenste smileys kiezen
  • Ballonnen en muziek verschijnen als een kind over mag naar het volgende niveau

Meer weten over zwemdiploma's?

Wilt u graag meer informatie over zwemlessen, diploma eisen en zwemdiploma's in het algemeen, kunt u de website van de Nationale Raad Zwemveiligheid raadplegen: www.allesoverzwemles.nl

Wij maken gebruik van de EasySwim® zwempakjes. Het stelt kinderen in staat zich vrij en onbezorgd in het water te bewegen. Een goede communicatie met de ouders doet de rest!

haal bij ons het enige echte zwem ABC